pucks planten

Kamerplanten Workshops in Amersfoort

Midden in het centrum van Amersfoort

Daar vind je mijn studio. In de Stad van Cahen, aan de Muurhuizen. 
Een creatieve plek met veel verschillende ondernemers.
Mijn studio is gelegen op de 3e verdieping en zodra je in de buurt van ‘mijn’ deel komt zie je het direct! 

Je wordt begroet door een veelvoud aan planten. Allen onder mijn persoonlijke zorg. Deze planten zijn de voorbeelden die ik gebruik tijdens de verschillende workshops die ik geef. Kies je voor de workshop stekken? Dan mag je zelf een selectie maken uit deze planten en daar jouw eigen stekken van af knippen!

Kamerplantenkennis vergroten

Groene vingers kun je kweken!

In deze workshop leer ik je dan ook alles over het verpotten van je kamerplant, hoe je deze het beste water geeft en op welke plek je hem in huis zet. Daarnaast vertel ik je alles over de plagen die op je plant terecht kunnen komen en hoe je die bestrijd met natuurlijke producten.

Je gaat naar huis met een nieuw plantje in een sierpot, een uitgebreid werkboek én heel veel nieuwe kennis.

Eerstvolgende workshops

Stek je kamerplanten

Van één plant er 3 of 4 maken?

Dat kan gemakkelijk door ze te stekken of vermeerderen. In deze workshop leer ik je de verschillende manieren van stekken, hoe je zelf leert herkennen welke plant je op welke manier kunt stekken en in welk substraat je ze kunt laten wortelen.

Je gaat naar huis met meerdere nieuwe stekken, een uitgebreid werkboek én heel veel nieuwe kennis.

Eerstvolgende workshops

Close Up van een Ecosysteem in een Weckpot, door Pucks Planten gemaakt

Ecosysteem in Weckpot

Als je met deze workshop klaar bent neem je een prachtig ecosysteem mee naar huis waar je voorlopig geen zorg aan hebt!

We gaan in deze workshop lekker aan de slag, ik leg je uit welke lagen we in je terrarium stoppen en waarom. Hoe de verschillende lagen ervoor zorgen dat jouw plant alles nodig heeft om te kunnen groeien.

Aan het einde van de workshop doen we de weckpot dicht en hoef je hem pas weer open te doen als je planten te groot worden!

Wat anderen zeggen:

Natalie
Natalie
Lees verder
Aanrader voor mensen die geen groene vingers hebben maar die wel graag willen hebben. Maar het is ook een aanrader voor de mensen die wel groene vingers hebben en open staan om te leren van anderen, nieuwe tips & tricks. Ik vond het bestrijden van plagen erg leerzaam. Was zeker meer dan de moeite waard om een stuk voor te rijden.
Anoniem
Anoniem
Lees verder
Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in de plantjes cursus die ik als cadeautje kreeg. Veel geleerd over verpotten (en erachter gekomen dat ik toch wat dingetjes moet veranderen daarmee! 😉 ), water geven, verschillende planten en er was vervolgens ook nog genoeg tijd om persoonlijke vragen te vragen. Dat laatste vond ik heel fijn, het persoonlijke advies. Ik had echt het idee dat ze er veel over wist. Een leuke en leerzame cursus gegeven door een erg lieve dame!! 🙂
André
André
Lees verder
Een hele leuke en informatieve workshop gevolgd bij Pucks Planten. Er werd veel verteld over het verzorgen van planten van A tot Z. Je begint bij de basis, krijgt de plant genoeg of juist te weinig licht en water. Verder leer je over verschillende soorten potgrond (ja dit maakt uit!). Daarnaast is er ook een mooie uitleg hoe je op een niet chemische manier je planten plaagvrij kan houden of deze plaagvrij kan maken. Lang verhaal kort een zeer leerrijke sessie waardoor je de absolute urban jungle koning of koningin kan worden! Als een mooie bonus mag je nog een plantje meenemen waarop je gelijk je nieuw verworven kennis kan botvieren.
Chantal
Chantal
Lees verder
Wat een leuke en leerzame workshop! Ook als al wel wat van planten weet. Leuke werkplek ook en Yvette is super enthousiast. Aanrader!
Rachel
Rachel
Lees verder
De workshop stekken van je kamerplanten was gezellig en vooral leerzaam. Yvette heeft veel kennis en is super vriendelijk. Echte aanrader
Previous
Next
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close