PUCKS PLANTEN | LIEFDE VOOR KAMERPLANTEN

Workshop Kamerplanten verzorging

0
Workshops gegeven
0
Mensen geholpen aan groene vingers

"Tja, Ik heb nu eenmaal geen groene vingers"

Is dat wat jij tegen je schoonmoeder zegt als die prachtige kamerplant die ze jou gegeven heeft na een aantal weken helemaal staat te verpieteren in je woonkamer?

Daar kom je toch niet meer mee weg?

Of koop jij iedere paar maanden maar weer nieuwe planten – of nog erger – nepplanten omdat jouw kamerplanten niet meer zo mooi staan als toen je ze zag in het tuincentrum?

Wordt jij steeds weer verliefd op een nieuwe plant in het tuincentrum maar durf je die niet te kopen omdat je weet dat ze het maar een paar weken uithoudt bij jou thuis en dan afsterft?

Dat kan anders! En ik ga jou helpen met een super praktische (en gezellige!) workshop in het centrum van Amersfoort.

Ook mijn planten gingen dood...

Ik weet nog heel goed, dat ene jaar na Kerst. We woonden in het centrum van Amersfoort, mijn (toen nog) vriend en ik.
Geen kinderen, geen huisdieren en beiden een baan waar we fulltime werkten. Als we thuis kwamen ‘s avonds na het werk was onze eerste vraag aan elkaar; rode of witte wijn? En eten? Dat besloten we ook op de avond zelf, lopen we het centrum in? Doen we een keer boodschappen en koken we? Halen we ergens af? Het ideale yuppen leven. 

In januari ging de kerstboom de deur uit, die had in december toch wel voor heel wat sfeer gezorgd. Toen hij eenmaal weg was, dachten we beiden: “wat een kale boel hier!” Er stond geen plant meer in huis..

We keken elkaar aan en zeiden “we gaan het nu écht anders doen!”.

Vol goede moed reden we naar het tuincentrum. Alles wat we mooi vonden, kochten we! Direct met een pot erbij – wel zo makkelijk. En nog mooier: het tuincentrum had een actie waarbij ze alle planten ook direct voor jou in de pot zetten. We konden ons geluk niet op! Het paste allemaal amper in de auto. Met een stuk of 25 nieuwe planten reden we naar huis. GEWELDIG!

Nadat we alles neer hadden gezet keken we elkaar tevreden aan: wat een leven in huis zo!
Dit is precies wat we willen. Hoe een huis er uit moet zien!

Je raadt het vast, dit duurde niet lang. 

Al na een paar weken zagen we de eerste planten achteruit gaan. Geel blad, verlept blad… We keken elkaar aan; wanneer hebben we eigenlijk voor het laatst water gegeven? Toen bleek dat we allebei dachten dat de ander dat al deed. Oeps….

Maar het was nog niet te laat, we besloten dat mijn man water ging geven. Hij hield de planten lekker in de gaten. Het ging weer even goed. Tot we aan tafel zaten te eten. We keken naar de plant die op de eettafel stond. JAKKES! Beestjes!

De plant zat er vol mee. Dus HOPPA in de kliko dat ding. En die daar in de hoek? Die stond zo vol toen we hem kochten, nu heeft hij nog maar 2 bladeren over. Die is vast dood, dus die gaat er achteraan.

Binnen 3 maanden hadden we van de 25 nieuwe planten er nog slechts 5 over. Ons plantenavontuur sloten we snel weer af.

Spoel een paar jaar door en we woonden inmiddels in een ander huis. We kregen onze eerste zoon en daarna onze tweede. Corona kwam en wij waren volop thuis. Geen yuppen leven meer, wel een leeg huis.

We besloten het nóg eens te proberen. Van plantje.nl kochten we een kneusjesbox. Direct 12 nieuwe planten in huis, en daar hielden we niet op. We kochten de ijzeren stang in de keuken, daar was plek voor 11 planten. Die moesten er dan natuurlijk ook komen. Ik merkte dat ik meer rust had, dat ik tijd en ruimte had om mij te verdiepen in de planten. Van iedere plant zocht ik de Latijnse naam op. Hoe ik hem moest verzorgen, hoe vaak ze water nodig hadden. Ik verslond stapels met boeken over de beste manier om voor je plant te zorgen. Ik ging op zoek naar alle praktische kennis waarmee ik zelf kon leren hoe ik iedere plant het beste kon plaatsen, wanneer ik water en voeding gaf, hoe ik ze kon verpotten en wat ik moest doen als er tóch een plaag zoals rouwvliegen of trips op m’n plant terecht kwam.

Ik zocht naar een workshop en vond hem niet. Dus toen ik in 2021 voor het eerst als Plantendokter werd gevraagd voor een evenement in Amersfoort, besloot ik het daar niet bij te laten. Maar datgene te doen wat ik zelf gemist had. Een workshop geven over het verzorgen van Kamerplanten, waarvan ik er zelf inmiddels ruim 80 in huis heb!

Zo geef ik jou heel graag alle praktische kennis die ik inmiddels heb opgedaan, zodat het voor jou veel simpeler wordt om goed voor je kamerplanten te zorgen én er alles over te leren!

Geplande workshops

Momenteel staan er geen nieuw workshops gepland. Wil jij als één van de eerste weten wanneer er wel weer workshops georganiseerd worden? Laat hieronder dan je gegevens achter en je krijgt van mij een e-mail als er nieuwe data ingepland zijn.

Praktische informatie over de Workshop Kamerplanten Verzorging

Pucks Planten Gratis Ebook over Kamerplanten

Twijfel je nog over de workshop? No worries!
Download eerst mijn gratis e-book, dan zie je precies welke kennis ik graag met je deel!

Of kijk in de webshop voor nog uitgebreidere e-books.

Download jouw gratis e-book met mijn beste tips voor de verzorging van jouw kamerplanten.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close