Wie ben ik?

Yvette
Verliefd op man Fons, zoons Jip & Mees
en mijn 100 kamerplanten
Eigenaar van Pucks Planten
Als plantenbewonderaar
Plantendokter
Kamerplanten-vraagbaak
Stek-specialist

Hoe begon mijn liefde voor kamerplanten?

Die liefde is er niet met de paplepel ingegoten. In mijn ouderlijk huis hadden we vrij weinig planten. Dat vond ik een gemis! Voor mij geven planten levendigheid aan een huis. Ze veranderen direct de vibe van een huis. Ze voegen iets toe in vorm, structuur, kleur, aanwezigheid, energie en leven. Als een mooie aanvulling op het leven dat er al in huis is, in de vorm van de bewoners.

Zo kwamen er in mijn eigen huis planten. Omdat mijn toewijding voor het hebben en houden van planten groeide, ontstond er een ware Urban Jungle in mijn huis. En ik wilde meer. Daarom verslond ik stapels boeken over kamerplanten, struinde het internet af naar de beste tips en volgde andere plantenliefhebbers op Instagram.

Mijn planten weden zo blij van de liefde die ze kregen, dat er bij mij iets werd aangewakkerd om dat wat ik geleerd heb, door te geven aan anderen. Want ja, iedereen kan een plant in huis halen, maar ‘m goed verzorgen, er meer van weten, er meer mee kunnen, dat is een tweede. En zo ziet Pucks Planten het levenslicht!

Waarom Puck? Ja, het bekt lekker met planten én er zit meer achter. Toen ik zwanger was heb ik naast te gekke jongensnamen ook een toffe meisjesnaam gekozen: Puck. Na de geboortes van Jip en mees, hoefde ik dan ook niet lang na te denken over een naam voor mijn eigen bedrijf.
Pucks Planten it is!

Wat doe ik voor jou?

🪴Ik beantwoord je kamerplant vragen
🪴Ik geef workshops in stekken
🪴Ik leer je hoe je jouw kamerplant het beste kunt verzorgen
🪴Ik leer je een plaag bestrijden op een milieu-/mens-/ en diervriendelijke manier
🪴Je kunt mij boeken als plantendokter of vraagbaak op een evenement

Meer weten? Stuur mij een bericht.


Wanneer ik een prachtige plant tegen kom en de naam niet weet, hoef ik Yvette alleen maar een foto te sturen en ik krijg meteen de Latijnse naam en de beste verzorgingstips erbij. Ik koop nu met zoveel meer vertrouwen een plant, omdat ik weet dat ik Yvette altijd om advies kan vragen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close